HB / VIP wandeling

Wat als je hoofd overuren draait, je piekert over een bepaald thema en het lijkt alsof je met het analyseren van je gedachten niet meer verder komt? Als HB-er zijn we ontzettend goed in blijven hangen in ons denken. Het voelen krijgt dan te weinig ruimte en je merkt dat je geen steek vooruit komt.

In een persoonlijke VIP wandelsessie van 3 uur breng jij een thema in dat jou al even bezig houdt. Je bent op zoek naar een nieuw inzicht, een eerste stap die je kunt zetten of je wilt helderheid en overzicht creëren. Het kan gaan over je gezin, je kind of jouw eigen ik als HB-er.

Wat verwacht ik van jou?

Je bent bereid om te luisteren naar je innerlijk stem, je houdt van onverwachte je verrassingen en een andere manier van kijken.

Tijdens de VIP sessie gaan we samen op pad in het Savelsbos (tussen Cadier en Keer en Maastricht). We nemen de tijd zodat je de inzichten krijgt die jij nodig hebt.

Ik gebruik oefeningen waarin de natuur een spiegel voor je is en ik zorg ervoor dat we samen in het nu zijn. In contact met de natuur en je eigen hart krijg je precies de antwoorden die je nodig hebt. Na afloop voel je je gerust en opgelucht. Je weet welke stappen je gaat zetten om verder te komen.

Waarom wandelend?

Diverse wetenschappelijke onderzoeken (zie linkjes) hebben aangetoond dat het letterlijk in beweging zijn in de natuur zorgt voor beweging in je denken. De buitenlucht voorziet je lijf en brein van nieuwe zuurstof. Ook zorgt een boswandeling voor een lager angstniveau en minder somberheid. Iedere groene omgeving verbetert de stemming en het zelfvertrouwen. De heilzame werking van de natuur op onze gezondheid heeft ook betrekking op ons concentratievermogen.

Naast het wetenschappelijk bewijs dat het gezond en goed is, past deze manier van werken veel beter bij mij dan een gesprek voeren aan tafel in een kantoorruimte. Ik vind het veel fijner om in een vrije, ruimtelijke omgeving open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan. Van mens tot mens en zo echte oprechte aandacht voor elkaar te hebben.

HB / VIP wandeling

De investering

De VIP wandeling kost 257,-

  • 3 uur individuele coaching
  • Werkboekje en materiaalkosten

 

Lees ook:

Physiological Effects of Nature Therapy: A Review of the Research in Japan

Preventive medical effects of nature therapy