Aromatherapie in de gezondheidszorg

Annika

 

In september 2021 kreeg ik een bijzondere kans om te spreken op het Acute Zorg Congres in Den Bosch. De zaal was gevuld met huisartsen, verpleegkundigen, specialisten, ambulanceverpleegkundigen, medische hulpverleners en zelfs studenten Geneeskunde en physician assistants op de Spoedeisende Hulp. Niet het meest makkelijke publiek voor een eerste lezing met dit thema!

Missie

Mijn missie was duidelijk: hen informeren over hoe essentiële oliën een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de medische wetenschap en hoe ze de zorg kunnen verrijken.

Juist vanwege de weerstand tegen het onbekende en voor sommigen met een hoog ‘geite wollen sokken-gehalte’ was dit juist het evenement dat mij inspireerde en motiveerde om deze krachtige boodschap met iedereen te delen.

Essentiële oliën kunnen niet alleen een positieve impact hebben op de gezondheid, maar ook op het algehele welzijn en de kwaliteit van leven. Met die gedachte in mijn hart wil ik nu graag met jou delen wat ik op dit congres heb geleerd.

Tijdens mijn presentatie heb ik de werking van 100% pure etherische oliën uitgelegd. Deze oliën worden verkregen uit de eerste persing of destillatie, wat zorgt voor de hoogste kwaliteit. Wat velen niet beseffen, is dat onze neus een orgaan is dat veel meer invloed heeft op onze gezondheid en gedrag dan we ons vaak realiseren. Geuren kunnen een grote rol spelen in ons gedrag en onze gemoedstoestand, mits op de juiste manier gebruikt.

 

Eeuwenoude rituelen

Het gebruik van etherische oliën tijdens medische rituelen is al eeuwenoud. De Lakota Indianen maakten bijvoorbeeld gebruik van de olie van de zwarte spar (Black Spruce – Picea mariana) tijdens hun rituelen. Ze ontdekten ook dat de olie verlichting bood bij stijve spieren. Persoonlijk vind ik deze olie echt “bos in een potje” en gebruik ik het graag voor mijn meditatie. Het helpt me ook om me beter te concentreren. Een druppel olie kan zelfs aan een serum worden toegevoegd om de huid te laten stralen. Ruik gewoon even aan het flesje om rust en concentratie te stimuleren.

Mocht je wetenschappelijk bewijs nodig hebben, dan nodig ik je uit om eens op PubMed te kijken. Meerdere artikelen laten zien dat essentiële oliën een solide basis hebben in onderzoek en dat hun voordelen verder gaan dan alleen geur en welzijn.

 

Waardevol

Ik ben ervan overtuigd dat essentiële oliën een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de zorg en het welzijn van mensen. Het is mijn passie om iedereen deze kracht te laten ervaren, zodat zij hun werk- en levensgeluk kunnen vergroten en hun kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Samen kunnen we de zorg verrijken en een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Stay tuned! Binnenkort deel ik meer inzichten en tips over het gebruik van essentiële oliën in de zorg.

Kun je niet wachten? Neem dan contact met me op.

Gerelateerde blogs